Busta Rhymes, Amsterdam, 9 mei 2002

De koffie in de tuin van het Amsterdamse hotel The Grand is wat je verwacht op zo’n sjieke plek. Bonbonnetje erbij, koekje, glaasje water, kortom ‘the works’. Het is stralend weer en dat Trevor Smith, beter bekend als Busta Rhymes, op zich laat wachten, maakt me op deze plek helemaal niet uit. Ik neem het ervan en bestel rustig nog een koffie. 

Als de rapper eindelijk zijn gezicht laat zien, staat dat op onweer. Hij rookt een penetrant geurende skunk-blow en drinkt een mij onbekende alcoholische versnapering. De combinatie haalt niet bepaald zijn zachte kant naar boven. Meneer is behoorlijk opgefokt en onvriendelijk.  

Busta Rhymes by Michel Mees

Omdat ik close-ups wil, pak ik mijn gouden reflectiescherm erbij om hem extra in het zonnetje te zetten. Trevor wil er niets van weten. 

‘You make me blind, you motherfucker!’  

Even lijkt het erop dat hij naar me wil uithalen, dan duwt hij het scherm weg. Het kost me veel moeite om hem te overtuigen. Al na een paar keer afdrukken heeft hij er genoeg van en stampt terug het hotel in.  

Geamuseerd kijk ik hem na. Tevreden bedenk ik, dat de boze blik die rappers wel vaker in de camera werpen, deze keer gemeend is dat ik die goed heb weten te vangen. Ik haal dus mijn schouders op en kijk om me heen. Weet je wat, ik neem nog een bakkie, ik zit hier prima.  

Over… Beeldverhaal

Michel Mees is fotograaf. De afgelopen 25 jaar fotografeerde hij talloze binnen- en buitenlandse artiesten. Tegenwoordig is hij voornamelijk buiten de muziek bezig als fotograaf maar speciaal voor MuziScene blikt hij hij terug op zijn omvangrijke oeuvre. Wat zien we? Hoe kwam het beeld tot stand? De making of... verteld door de Meester zelf.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s