Cleopatrick – Bummer

Het gebeurt me toch niet heel erg vaak dat ik een plaat uit pure vermoeidheid op een gegeven moment uitzet. Gefeliciteerd Cleopatrick, deze twijfelachtige eer valt jullie te beurt. Het Canadese duo schrijft de namen van al hun liedjes in kapitalen, en zo pakken ze hun muziek ook aan. Toegegeven, er zitten nuances in, maar in hoofdzaak is het vol gas. En dat is dus precies waarom het tien liedjes lang op Bummer gewoon te veel van het goede is.

De twee – Luke Gruntz zingt en mishandelt een gitaar, Ian Fraser hakt op de trommels – ontmoetten elkaar op de kleuterschool, vormden een bandje en willen nu samen de wereld veroveren met hun genadeloze rock. Ze laten weten dat zij zich evengoed laten inspireren door ACDC als door Kendrick Lamar, en die eerste inspiratiebron horen we dunnetjes terug in de gruizige strot die de Canadese zanger opentrekt en de vette fuzz over de gitaarpartijen. Voorts is het vooral headbangwaardige stuiterende rock, leuk voor een kwartiertje springen op de aanstaande editie van Lowlands.

Kijk, ik snap het wel hoor, je wilt graag samen muziek maken en dan moet je om impact te hebben wel met een batterij effecten aan de gang om die gitaar goed voor de dag te laten komen en een muur van geluid neer te zetten. Nadeel is dat al die duo’s dat doen en het onwillekeurig een beetje op elkaar gaat lijken. Alleen in stijl verschilt het dan. Is Death From Above op momenten funky en Royal Blood catchy, dan mogen we Cleopatrick indelen in ‘rockend’. En bij afwezigheid van boeiende liedjes of aardige ideeën – en dat is hier helaas het geval – is dat genre wat mij betreft net even te weinig interessant. Ik zet ‘m dus nu maar weer snel uit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s