Chai – Wink

Ik zal het wel niet begrijpen. Mea culpa. Maar ik begrijp niet goed waarom een label als Sub Pop Chai (de band schrijft het met enkel kapitalen CHAI, en dat doen ze ook met sommige tracktitels en om onduidelijke redenen bij andere weer niet) uitgeeft. Oké, als je het doet met uit Japan afkomstige bands met enkel vrouwelijke bandleden die 2-minuten punkliedjes ten tonele brengen, waarom dan ook niet met een soortgelijke band die alle dansgenres op een plaat probeert te vatten. Daar heb je een punt.

Feit is dat Wink van Chai mij geen moment weet te boeien. Op momenten is de dance van het viertal niet om aan te horen. Vooral op de momenten dat de stemmen zo door de mangel zijn gehaald dat ze klinken als de chipmunks, of dan toch net van een ballonnetje afkomen. Nee, het kost het glazuur op m’n tanden.

Chai is een uit Japan afkomstig viertal dat op hun tweede album een verzameling nummers presenteert waarin ze het ene na het andere dansgenre lijken na te apen. Dat is nog tot daaraan toe. Maar het levert enkel plastic weinig boeiende dansbare pop op. Met in PingPong! een uitstapje naar 8-bits game geluidjes, in Action wordt house afgevinkt, dan horen we weer echo’s van Fatboy Slim of stuiterende bassynths die zo zijn ontleend aan Divine of de ietsiepietsie alternatieve dance van CSS. Maar hadden de meiden van Chai maar één vingerkootje creativiteit van hun Braziliaanse voorbeeld… dan was het misschien nog wat geworden.

Nee, het is allemaal glad en aantrekkelijk verpakt, met ook op de hoes van het album vooral veel aandacht voor wie de styling en het haar heeft verzorgd, maar deze Japanse zuchtende stemmen zijn mij wat té plastic om mij tot een dansje te kunnen verleiden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s