The Same – Some Perfect Sense

Soms worden we op de redactie verrast door een aanvraag. Zo ontvingen we gisteren het verzoek om Some Perfect Sense van The Same te recenseren. Er werd benadrukt dat de band de afgelopen maanden druk bezig was met het bouwen aan een degelijk fundament om volwaardig voor de dag te komen. Welnu, volgens ons is dat prima gelukt, alleen jammer dat het album inmiddels al uit is, want wij lopen graag voorop.  

Over lopen gesproken; onlangs wandelde ik in de Achterhoek en wat is het mooi daar! Het zou kunnen dat ik daarom The Same een aantal luisterbeurten heb gegeven. Het bandje komt namelijk uit Doetinchem. Maar laten we niet afdwalen, want de muziek mag er ook zijn. Het debuutalbum dat in eigen beheer werd uitgebracht wordt namelijk gekenmerkt door fraaie samenzang en goed gedoseerde mix van diverse stijlen. 

Ik laat hier een paar nummers de revue passeren die voor mij gelden als hoogtepunten. Op El Dorado, een pop-rock nummer doet de gitaarsolo die vlak voor het einde van het nummer wordt gestart denken aan gitaarspel van Robert Cray. Dance With Me heeft wat country-elementen in zich, een onweerstaanbaar prettige baslijn en fijne tempowisselingen. That Song Again neigt naar ouderwetse rock ‘n roll.  

Met de titelsong is iets raars aan de hand. Het begint, zodra we het juiste kanaal hebben gevonden, veelbelovend met een kale gitaarriff, die langzaam wordt verrijkt. Voor het refrein wordt het gas even teruggenomen en daarna bloedt het nummer voor mijn gevoel dood door te veel herhaling. Gelukkig is Harlequin Bug vervolgens een verademing. Dat is hoe dan ook een origineel nummer op Some Perfect Sense, dat overigens alleen eigen werk bevat, omdat het qua stijl – een lekkere reggae-vibe – afwijkt van de overige nummers. Ik kijk wat dat betreft nu al uit naar de dub-versie op de b-kant van de maxi-single die hopelijk ooit van dit nummer zal verschijnen en reserveer vast een plekje in onze wekelijkse playlist. 

Naar verluidt is Radio Gelderland al fan. Laten we hopen dat The Same gauw een groter podium vindt om zijn muziek ten gehore te brengen. Vooropgesteld dat er weer festivals georganiseerd mogen worden, dan zou ik het optreden zeker even checken als ik The Same op de affiche zie staan. 

Een gedachte over “The Same – Some Perfect Sense

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s