The Same – Discover

Het Doetinchemse kwartet The Same bracht in 2021 het debuutalbum Some Perfect Sense uit. Tien prettig wegluisterende nummers, lekker uptempo, behoorlijk wat folk, een vleugje americana, een vleugje pop en lekker in het gehoor liggende melodieën.

Door Ronald Houtman 

Relatief snel na het debuutalbum komt The Same met de ep Discover, waarop vijf nummers te beluisteren zijn. Discover klinkt als een logisch vervolg op Some Perfect Sense, maar het is net even experimenteler. Het is duidelijk dat The Same zich aan het ontwikkelen is en dat goed om te horen.

De vijf nummers op Discover gaan in principe verder waar Some Perfect Sense stopte. Het is gelukkig nog steeds lekkere folk met vrolijke melodieën en, zoals The Same het zelf omschrijft, ’een melancholieke twist’. De teksten verhalen over alledaagse zaken, de liefde en problemen in het leven, zoals folk bedoeld is. Wat ook nu weer opvalt is het goede gebruik van veel verschillende instrumenten, wat een klankkleurrijk geheel oplevert. 

De eerste drie nummers passen precies in dit plaatje. Op de laatste twee nummers lijkt The Same zich wat meer te ontplooien. Het prachtige – en prachtig gezongen – Tower Of Strenght doet erg Iers aan. Deze ballade-achtige folksong golft heerlijk voort. 

Bij het slotnummer, Simple Things, laat The Same de ’melancholieke twist’ in optima forma horen. De sfeer en melodielijn van het nummer doen denken aan Belle and Sebastian. Ook valt de rust op de laatste twee nummers op. The Same werkt de nummers goed uit, wat ze duidelijk ten goede komt. 

Met Discover zet The Same een mooie stap naar, hopelijk, een succesvolle toekomst. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s