Royal Blood – Typhoons

Na Death From Above’s nieuwe album Is 4 Lovers, kunnen liefhebbers van muziek in de categorie ‘energieke rampestamp poprock van duo’s’ opnieuw de portemonnee trekken. En het moet gezegd: Royal Blood komt beter voor de dag op Typhoons dan het concurrerende duo. Ze blijven netjes binnen de randjes kleuren, doen waar ze goed in zijn en waren, en dat levert een plaat op die klinkt als een verzamelaar hits waarmee je een ruim half uur even je overtollige energie weg kunt dansen.

Voor zanger en bassist Mike Kerr en drummer Ben Thatcher is Typhoons hun derde album in deze succesformule. Net als hun Canadese collega’s moeten ze het hebben van melodieuze riffs gespeeld op de bas die met een overdaad aan effecten telkens weer anders, maar altijd opzwepend lekker klinkt. Voeg daar stampende vierkante ritmes bij – hier wijkt het duo uit Brighton wel echt af van de normaal meer funky lijnen van Death From Above – en pakkende melodielijnen in de zang en refreintjes die je niet meer loslaten, en vóila: stuiterende concerten, een stevige fanbase en leuke platenverkoop zijn het resultaat.

Thyphoons is vernoemd naar een van de lekkerste hitjes op het album. Dat komt vooral door het hoog energieke tempo van het nummer, want het een prettig danshitje, met houten vlonders in de nacht na het festival in gedachten. Gelukkig zit er nog wel een flow in de plaat en staat het energieniveau niet voortdurend op 10, of 11. Who Needs Friends is dankzij de creatieve tikken op een houtblok een speels uitstapje en Million And One, met geprogrammeerd keyboardlijntje is slepender en in het doen van Royal Blood ronduit lui en daar staat dan weer hitgevoelig Mad Visions tegenover dat misschien wel het leukste liedje van allemaal is. Zo wisselt het duo smaakvol invloeden en sferen om bijeen een geslaagde poprockplaat te maken geschikt voor een groot niet al te veeleisend publiek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s