Muziekindustrie genadeloos onder de loep

Vrijdag 2 april verschijnt een nieuwe uitgave van het Rock ‘n’ Roll Highschool Magazine. Geen dik boekwerk dit keer, maar een online uitgave met video’s. Maar als de voortekenen ons niet bedriegen, wordt daarin net als altijd de muziekindustrie genadeloos, maar altijd met een goed gevoel voor humor, onder de loep genomen.

De uitgaven die in 2007, 2008 en 2017 verschenen hebben in het kleine wereldje van de muziek een fameuze status opgebouwd. En volgens ingewijden is een vernoeming in het magazine een erkenning dat je er toe doet. En andersom natuurlijk.

Aanstaande vrijdag wordt het magazine om 17 uur gepresenteerd. Hou daarvoor de website van Rock ‘n’ Roll Highschool in de gaten of abonneer je alvast op hun Youtube-kanaal. Vanaf dat moment loopt er een programma van zo’n vier uur. Maar uiteraard zijn na vrijdag alle video’s op je gemak terug te zien via het youtube-kanaal van Rock ‘n’ Roll Highschool.

Wat gaat het worden?
Lezers van MuziScene hebben het al kunnen lezen in de column van Minke Weeda waarin een paar tipjes van de sluier al zijn gelicht van wat we mogen verwachten. Of misschien ook niet moeten verwachten, blijkens de laatste aflevering toepasselijk getiteld Verwachtingsmanagement.

Op de website vindt je nu een blokkenschema. Dat geeft een lekker festivalgevoel, en alvast een beetje inzicht wat we te zien gaan krijgen. Naast praatjes mag je ook muziek verwachten. Er zijn sessies opgenomen met bands waarin professionals uit de muziekindustrie spelen. Een ervan verklappen en tippen wij alvast: Cooper uit Den Haag/Delft met in de gelederen Mojo-boeker Bertus Blaauw. Zij braken onlangs het record snel soundchecken in Rotown.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s