Jill Scott, Amsterdam, 13 mei 2000

Het is zaterdagmiddag en het voorjaar toont zich van zijn beste kant. Voordat we aan de slag gaan zit ik met Jill Scott en Ursula  Rucker tegen de zijgevel van Paradiso te chillen. Technici lopen af en aan, zo ook mensen van de platenmaatschappij, journalisten en anderen wiens rol mij niet altijd duidelijk is 

Rucker zal vanavond optreden en Scott is mee om haar debuutalbum te promoten. Omdat Jill wat verlegen is, neem ik haar mee om haar net om de hoek, buiten het zicht van de anderen, te fotograferen. Dat doet wonderen, ze ontspant en kijkt uitdagend in de camera. Al gauw weet ik dat ik goed materiaal heb en we lopen terug naar de anderen.

Jill Scott by Michel Mees

Van de relaxte sfeer is weinig over. Het gonst van een nieuwsbericht over een ontploffing. In de trein terug naar Den Haag nemen de geruchten toe en eenmaal thuis zet ik direct de tv aan. Dan wordt me duidelijk dat deze prachtige lente dag voor veel mensen catastrofaal is verlopen.  

Over… Beeldverhaal

Michel Mees is fotograaf. De afgelopen 25 jaar fotografeerde hij talloze binnen- en buitenlandse artiesten. Tegenwoordig is hij voornamelijk buiten de muziek bezig als fotograaf maar speciaal voor MuziScene blikt hij hij terug op zijn omvangrijke oeuvre. Wat zien we? Hoe kwam het beeld tot stand? De making of... verteld door de Meester zelf.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s