Heruitgaven galore

Heb jij de tijd nog meegemaakt dat heel veel oude platen allemaal weer op cd werden uitgebracht omdat iedereen van zijn vinyl af wilde? Het lijkt nu soms de omgekeerde wereld. Veel oude platen verschijnen nu weer op vinyl. En af en toe zit er ook een heruitgave op alle geluidsdragers waaronder cd tussen. Zo worden soms zeldzaam geworden albums waarvoor goud geld wordt betaald op de tweedehandsmarkt, weer bereikbaar voor een groter publiek. MuziScene zet een aantal van die uitgaven hier in de schijnwerpers.

The Serenes – Barefoot & Pregnant
The Serenes uit Friesland is nooit echt doorgebroken, maar kreeg begin jaren negentig wel lovende kritieken en prijzen. De band heeft wel een stempel gedrukt op de Nederlandse gitaarscene. Vergelijkbaar met wat internationaal de eerste albums van The Chills betekenden. Onlangs overleed zanger-gitarist Paul Dokter. Excelsior heeft het debuutalbum van de band heruitgebracht op vinyl.

The Lemonheads – Lovey
Fire Records brengt dertig jaar na het verschijnen Lovely van The Lemonheads opnieuw uit. Lovely is niet het debuut van de band onder leiding van Evan Dando, maar wel het eerste album waarin zij hun eigen geluid vinden en de melancholieke gitaarliedjes met rafelrandjes de toon zetten.

And Also The Trees – ST
Het Nederlandse label Gentlemen Recordings brengt het eerste album en de eerste singles van wave-band And Also The Trees opnieuw uit. De plaat is met name voor liefhebbers van het duistere werk van The Cure interessant, omdat het debuut van And Also The Trees is geproduceerd door Laurence Tolhurst – lid van The Cure. Tolhurst speelt ook mee op de opnamen. En zijn invloed hoor je goed terug. Wie Pornography en Faith nog wel eens uit de kast haalt, mag dit album niet missen.

L7 – Smell The Magic
In de dagen dat Nirvana en Perl Jam nog de dienst uitmaakten maakte ook een band met misschien nog wel een ruigere punkattitude furore: L7. Vier dames, gekleed zoals het in de grunge periode hoorde: stoer, gescheurde broeken, leren jacks. Muzikaal veegden ze de vloer aan met hun vierkante uit beton gehakte punk en grunge. Ruige gitaren, pakkende refreinen. Dertig jaar na het verschijnen van eert Sub Pop de band met een heruitgave van hun tweede plaat Smell The Magic. Nu weer goed verkrijgbaar voor wie pas instapte toen de productie van Butch Vig en de plaat Brick Are Heavy de band meer salonfähig en algemeen bekend maakte.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s