Lupin – Lupin

Wat als Justin Timberlake nu eens BJ Burton – die producer verantwoordelijk voor het geluid van Low’s Double Negative – tegen het lijf was gelopen… Dan had je misschien vette popsongs gekregen, met een funky feel maar met genoeg gruis en tegendraadse wendingen om het toch weer interessant te kunnen vinden. Hou die gedachte vast en je komt dicht bij het solo debuut van Jake Luppen. Luppen maakt deel uit van indie-bandje Hippo Campus. Maar daar hoor je weinig van terug op zijn self titled debuut.

Boem! Een keiharde explosie verstoort volkomen onverwacht single May. Een in de aard vet popliedje met een funky baslijn die dus midden in de song ineens wordt opgeschrikt door een explosie. En als je beter gaat luisteren zijn die discobeat, de synths en zelfs alle lagen zang stevig overstuurd. Alsof een pluk stof onder de naald van je pick-up hangt, maar net niet groeven gaat overslaan. Typisch de handtekening van BJ Burton. Zijn betrokkenheid maakt het debuut van Lupin interessant om eens te beluisteren. Maar daar is ook alles mee gezegd.

Een gedachte over “Lupin – Lupin

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s