Kate Bollinger – A Word Becomes A Sound

A Word Becomes A Sound is een nostalgisch klinkende mix van jazz, easy listening, folk en pop. De EP bevat vijf nummers die samen nog niet een kwartier vol maken. Toch komt de luisteraar volledig tot rust en kan er weer even tegen.

Feel Like Doing Nothing is natuurlijk een titel die dit perfect verwoord. Het nummer staat in het midden van de EP en lijkt daar helemaal op zijn plaats. Het begint met een strakke beat, maar naarmate het nummer vordert, wordt die rommeliger. Het is alsof de controle langzaam uit handen wordt gegeven, zoals dat kan gebeuren wanneer je je verveelt en even gaat liggen. Knap gedaan. Het titelnummer is een zoet gitaarliedje dat schier oneindig voortkabbelt en daarom een goed voorbeeld is van wat Bollinger over haar eigen muziek zegt:

“Mijn muziek heeft een heel zacht centrum en als ik schrijf, vind ik een balans tussen iets delicaats en de donkere gevoelens eromheen. Veel van mijn liedjes gaan over de kindertijd (…) Mijn liedjes, en het verdriet erin, komen voort uit het nadenken over een gemakkelijkere tijd.”

Op A Couple Things waarmee Bollinger haar EP opent, horen we dat ook goed terug: “If I mess up a couple things / or if I mess up a lot of things / If I fuck up a couple things / well, what if I fuck up everything?”
Het is een onweerstaanbaar couplet, dat wordt gevolgd door: “You always told me to listen better / So I tried listening to the blues / You always took care of all my baggage / It’s hard now it’s somethin’ I gotta do.”

Bedankt, Kate dat je dit op zo’n laagdrempelige manier met ons deelt. Je muziek is toegankelijk en even welkom als een zomerbriesje. Jij kunt Grey Skies beschrijven zodat ze bijna aantrekkelijk worden. Wat mij betreft pak je door met een album dit najaar dat ongetwijfeld verwarmend is als een indian summerzon met lange schaduwen om langs weg te dromen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s