B Boys – Dada

Niet alles hoeft zin te hebben, zeggen de B Boys uit Brooklyn in een kort interview met iemand die door hun platenmaatschappij is ingehuurd om wat vragen te stellen over hun nieuwe album. Uit dat gesprek wordt je verder niks wijzer. Heeft eigenlijk geen zin dus. Wat wel weer aardig past bij de titel van hun plaat: Dada. Al ontkennen ze stellig dat ze daarmee verwijzen naar de chaotische anarchistische kunstbeweging van heel, heel lang geleden; het zou niet meer zijn dan een verzameling letters.

B Boys uit Brooklyn. Nog zo’n zand-in-de-ogen-strooier want deze gasten hebben niks, maar dan ook helemaal niks met hiphop en breakdance te maken. Nee, ze hebben daarentegen wel heel goed geluisterd naar The Clash, Gang Of Four en alles wat daar tussen past. En daarmee hoort deze band thuis in het rijtje nieuwe bandjes met een geluid dat erg doet denken aan punk en new wave bands van weleer zoals Parquet Courts, Shopping en Rotterdams eigen Venus Tropicaux.

Dada is een fijne stuiterende punkplaat met bijna enkel energieke hoekige liedjes met dominante gitaarlijntjes en zeurderige zang en gescandeerde refreinen. Geen ijzersterke liedjes helaas maar het is wel fijn headbangen, mocht je daar zin in hebben.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s