Art Feynman – Blast Off Through The Wicker

Laat je niet ringeloren door opener Eternity In Pictures op het soloalbum van We Go Magic frontman Luke Temple dat hij onder de naam Art Feynman uitbrengt. Je zou dan zo maar kunnen denken dat we hier te maken hebben met een lo-fi knutselaar die bedachtzame liedjes maakt zoals ooit ook Wire’s Colin Newman eigenaardige elektronische solo-uitstapjes maakte. Nee, klik gelijk door naar het tweede nummer op de plaat getiteld Slow Down en dan heb je gelijk de vibe te pakken: Blast Off Through The Wicker staat vol met experimentele composities die ergens zweven tussen dub reggae, kraut, psychedelica en lo-fi indie: laten we het maar psychedelische indiedub dopen.

Welke naam we er ook op willen plakken, bij vlagen levert het hypnotische heerlijk dansbare tracks op die je graag op repeat zet. Hup, we schakelen door naar I Can’t Stand It waar de artiest ogenschijnlijk wat improviseert op het wiegende ritme en met zijn kopstem op wat op los zingt en steeds weer terug komt op het pakkende oersimpele refreintje I Can’t Stand It… hmmm hmmm… Feeling Good About Feeling Good is nog zo’n kraker die op wat hoger tempo ons meevoert naar hoger sferen: prima voor de avontuurlijke dansvloer.

De plaat heeft ook zijn experimentele kantjes, en daar kun je over discussiëren of dat nu altijd zo geslaagd uitpakt. Hot Night Jeremiah is zo’n ellenlange track die vast leuker is als je zelf al onder invloed bent. En Temple laat zijn gevoelige kant zien in een enkel rustig nummer die om het positief te benaderen voor een beetje spanningsboog op de plaat zorgen. Maar geef mij maar de momenten waarop hij lekker weg dubt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s