Allison Crutchfield – Tourist in This Town

Natuurlijk helpt het gitaargeluidje in de solo in Dean’s Room bij het maken van de connectie met The Cure op hun meest vrolijke momenten. De single van de eerste soloplaat van Allison Crutchfield (eerder P.S. Eliot en Bad Banana ) ademt de sfeer van en deelt het huppeltje in het ritme met bijvoorbeeld Just Like Heaven. En ook de synths in Secret Lives and Deaths lijken een regelrechte verwijzing naar wellicht een van de inspiratiebronnen van de uit Alabama afkomstige muzikante. Maar Crutchfield doet niet alleen aan The Cure denken. Op Tourist in This Town hoor je een dwarsdoorsnede van flink wat luchtige pop voorbijkomen. Ze is een Belinda Carlisle, maar dan van nu.

Tourist in This Town schiet tien liedjes heen en weer tussen synthpop en ongecompliceerde gitaarliedjes over de liefde. Even rockt het in The Marriage, maar dat stopt even abrupt als het begint. Allison zingt fragmentarisch; in korte sprints komen de teksten eruit. Daardoor sneeuwt de melodie onder en pakken de liedjes niet direct. De plaat eindigt met Chopsticks on Pots and Pans, een licht melancholiek liedje dat doet denken aan The Sundays en één van de beste liedjes op deze charmante plaat die net te weinig om het lijf heeft om je bij te blijven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s