Austra – Future Politics

Als ik me probeer voor te stellen wat er zou gebeuren als Depeche Mode eens een keer zou samenwerken met galmkanonnen als Dead Can Dance’s Lisa Gerrard of Cocteau Twin’s Elizabeth Fraser en wellicht een beetje modern dance-achtig wil klinken en, omdat ze een beetje achter lopen, goed luisteren naar Faithless; dan moet dat ongeveer gaan klinken als de Canadese electroband Austra. Hun nieuwe Future Politics is een aangenaam electroplaatje. Aangenaam voor wat betreft de sounds die uit de toetsen en aanverwante chiptechnologie wordt gepeurd. En in aanvang kun je op deze plaat ook nog wel dealen met de uithalen van Katie Stelmanis. Maar naar mate de plaat vordert begint die in dikke galm gehulde stem met vet aangezette melodramatische trillers toch wel een beetje op de zenuwen te werken.

Austra start de plaat met We Were Alive dat in klankkleur wat doet denken aan Lamb, en vooral draait om de vocale prestatie van Stelmanis. Titelnummer Future Politics zoekt het met een irritant doordreunende bassdrum meer in de danshoek. De plaat wordt gelukkig gered door Utopia; de derde song moet het hebben van een retro bas- en keyboardsound die sterk doet denken aan het oude werk van Depeche Mode, en dat klinkt dan even hartstikke lekker. Maar zo prettig wordt het daarna bij lange na geen moment meer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s