Alex G – Beach Music

In het intro van Beach Music lijkt het alsof we langs oefenruimtes lopen van bands die maniakaal te keer gaan op gitaren en spelen over duivelse ritmes. Dan gaat er als het ware een deur openen en betreden we de wereld van Alex G. Daar gaat de zon mooi oranje onder, is het aangenaam warm en voelt het gras zacht aan.

Het zal een metafoor zijn voor hoe de plaat tot stand is gekomen. Alex Giannascoli schreef de liedjes in een jaar tijd terwijl hij op tour was met verschillende bands als Cymbals Eat Guitars en Elvis Depressedly. Alle liedjes klinken dan ook als een moment van rust midden in alle hectiek. Alex G omschrijft Beach Music zelf als een verzameling liedjes vanuit verschillende plaatsen, verschillende situaties en beïnvloed door de interesses die hij toevallig die dag had. En toch straalt Beach Music van begin tot eind een weldadige rust uit.

In stijl en sound passen de liedjes in de lo-fi rij van Pavement tot en met Grandaddy. En doet een van de mooiste liedjes Kicker denken aan de artrock van Pinback. Maar Alex G maakt ook dromerige uitstapjes zoals in Salt, waar de lsd vanaf druipt. Met 13 rustige liedjes op een rij ligt de verveling op de loer maar Alex G vermijdt die klippen behendig dankzij het net aangenaam experimentele sausje dat de hele plaat kenmerkt.

Beach Music is een prachtig ingetogen plaat om rustig verliefd op te worden.

Een gedachte over “Alex G – Beach Music

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s