Ane Brun – When I’m Free

Ane Brun maakt de mooiste dingen wanneer ze een effen pad kiest, niet te veel franje in haar muziek verwerkt en haar stem niet al te pathetisch laat trillen. Op haar nieuwe en inmiddels zesde plaat When I’m Free opent ze wat dat aangaande sterk in Hanging. En prachtige opening waarin je de structuur van haar stem goed kunt horen, met een licht electronisch tintje; een mooi emotioneel geladen nummer. De nieuwe plaat van de Noorse kent zo tal van prachtige liedjes. Soms met een band op vol volume zoals in Better Than This of Black Notebook; een fijn liedje met de mooie observatie ‘I wanna be the best I can be with you’. Maar bijna veertiger Ane scoort ook in kleine en verstilde liedjes zoals in All We Want Is Love dat zich snel in je hoofd nestelt en de potentie heeft om uit te groeien tot een evergreen… of een motief voor een Hollywood tranentrekkende blockbuster.

Tegenover de fijnzinnige liedjes staan een paar missers op de plaat en die zijn dan vooral te wijten dat Ane zich lijkt te laten verleiden tot ‘over-acting’. Dan schiet ze door, legt ze het te veel er bovenop en gaat ze klinken als een opera ster. In All We Want Is Love scheert ze al akelig dicht langs die haarfijne grens, in Still Waters gaat ze daar stevig overheen. En het lichtvoetig werk op de plaat legt het af tegen de meer gedragen nummers. In single Directions – een verrassende keuze – neuriet ze een baslijntje mee en dat klinkt dan toch een beetje gemaakt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s