Gun Outfit – Dream All Over

Gun Outfit uit Los Angeles gaat er prat op dat elk bandlid wel eens actief is geweest in het maken van films. En ze geven in een beschrijving van hun nieuwe plaat Dream All Over aan dat elk liedje eigenlijk ook filmische kwaliteiten heeft. Ze vertellen allemaal een verhaal, roepen allemaal sferen op. Tja.

Gun Outfit hoort thuis in het rijtje bands uit de VS dat traditionele country invloeden paart met andere genres en Gun Outfit schurkt dan het liefst tegen de rauwheid van punk aan: alt-country of country-punk. Dat soort titels hebben zo hun beperkingen en dat gaat ook op als daarmee een poging wordt gewaagd deze plaat te duiden. Want even goed verkent Gun Outfit licht psychedelische richtingen met gepingel op een sitar aan toe, in het wiegenliedje Angelino bijvoorbeeld. En licht punky klinkt het maar een enkele keer, zoals in een van de leukste liedjes op de plaat Blue Hour. De punk zit ‘m sowieso niet in het tempo trouwens; zelden komt Gun Outfit boven een lui midtempo uit. Tja.

Welk label Gun outfit ook verdient, kenmerkend is de afwisselende zang tussen Carrie Keith en Dylan Sharp. En helaas ook dat Carrie graag in de toon hangt, tegen het valse aan. Daarnaast vertellen gitaren het verhaal op Dream All Over. Luister maar naar single en opener Gotta Wanna, waar de gitaren als eerste het woord voeren. Best aardig.

Dream All Over is een plaat die niet erg wil boeien. En zelfs irriteert als je de indruk krijgt dat het nonchalant zingen voor het alt-sausje moet zorgen. Tja.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s