Here We Go Magic – Be Small

Prettig gestoord trio uit New York dat het presteren op hun single een minuut voor het einde, midden in een chaotische climax, keihard over te schakelen naar een zacht sfeervol gezongen soundscape. Goed voor een welgemeend wtf-momentje. En daar staat deze plaat vol mee. Be Small is de vierde volwaardige plaat van Here We Go Magic. De band maakt zachte indierock met een hoofdrol voor synths, met een vleugje krautrock en evengoed lo-fi. De plaat klinkt een beetje vlak, de zang wat weg gestopt achter een wollige deken. En tot slot is er dat eigenaardige gevoel voor humor en drang dingen nu even heel erg niet conventioneel te doen. Dat uit zich in enkele liedjes ook in een licht dromerige psychedelische inslag, zoals in Ordinary Feeling.

Levert een combi van al die elementen een leuke plaat op? Ach, Be Small heeft zijn charmante momenten, zoals met betoverend liedje Girls in the Early Morning. Of in lekker experimenteel Tokyo London US Korea. Maar te vaak blijft de band hangen in zacht wiegende liedjes die niet boven het maaiveld uitsteken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s