Naytronix – Mister Divine

Knutselwerkje van multi-instrumentalist Nate Brenner, die ook speelt in de band Tune-Yards. Gelaagde plaat vol geluidjes met een voorkeur voor elektronica en samples waar Brenner soepele baslijntjes overheen speelt en dromerig zingt. Een enkele keer pakt dat funky uit, zoals in een van de aardigste nummers op de plaat Future en met elektronische latin-percussie in Shadow vrolijk op het dansbare af.

De negen composities op Mister Divine zijn allemaal tot stand gekomen tijdens het touren. Brenner verzamelde zo uren aan ideeën die hij in ene studio samen met wat vrienden structuur gaf en net zo lang selecteerde tot er negen coherente liedjes overbleven. Volgens de bio van de artiest klinkt het daarom niet voor niets allemaal wat dromerig. Touren is als het leven in een droom.

Titelnummer Mister Divine is in elk geval geen goede maatstaf voor het gehele album; de zachte synthpop met eigenaardige desoriënterende bliepjes als smakelijk suikergoed, is het enige nummer in deze stijl en het enige aardige refreintje. Al met al is de plaat leuk om naar te luisteren, relaxed, maar te weinig boeiend om een blijvende indruk achter te laten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s