Christian Lopez – The Other Side

Als Danny Vera voor het eerst de single Miss Me Too hoort, valt hij als een blok voor de stem van Lopez en hij besluit contact te zoeken met de getalenteerde singer-songwriter. Blijkbaar klikt het, want Christian Lopez is in Nederland – na Brian Dunne – de tweede artiest die op PMD Records, het label van Vera en Excelsior Recordings, verschijnt.  

The Other Side is een eclectische americana-plaat waarop de nummers meanderen tussen frisse indie, catchy poprock en gevoelige ballads. Naast fijne riffs en gevoelige akkoorden is het toch vooral ook Lopez’ stem die het album naar grote hoogte tilt. Laat je niet in de luren leggen door de eerste drie relatief sneller nummers, want op country-rocker Finish What You Started na, zijn het verder vooral zoetgevooisde ballads die The Other Side bezielen.  

The Other Side duurt bijna drie kwartier en bevat dus voornamelijk ballads, die in meer en mindere mate zijn doorwrocht met (pop)rock (Tanglin, Feel The Same, Who You Really Are). Het titelnummer heeft een country-toets en Miss You Too, Blows My Mind (To You) en prachtige afsluiter Braver zijn rootsy singer-songwriternummers, al heeft de laatste ook wel een aangename poprockzweem. 

Met The Other Side bewijst Christian Lopez dat hij een begenadigd liedjesschrijver en performer is. Hulde aan Danny Vera en Excelsior dat zij deze plaat, die anders waarschijnlijk obscuur en onontdekt zou blijven, in Nederland op de markt brengen. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s