Sterren op de gevoelige plaat in Schiedam

Met een beetje goede wil en fantasie kun je stellen dat Schiedam het episch centrum vormt van de popfotografie in Nederland. Nou ja, in elk geval heeft Tone & Image Gallery er nu een mooi onderkomen aan de Lange Nieuwstraat nummer 191, op strompelafstand van de tramhalte Broersvest. Daar kun je dus wisselende exposities zien van popfotografie. Op dit moment hangt het vol met foto’s van The Who, én tal van andere grote internationale popsterren.

Afgelopen weekeinde vierde de verzameling expositieruimtes aan de Lange Nieuwstraat een feestje en speciaal voor die gelegenheid trad NederBietels/The Perverts weer eens op met als speciale gast – hij kreeg maar betaald voor één liedje maar deed er nog wat extra – Dave Mellaart alias Dave von Raven van The Kik. Samen met David Andriese alias Dandy Dave iets te veel gealias en gedave van het goede, maar a la. Het was gezellig en dat hier popfoto’s te zien zijn heeft weer iets meer bekendheid gekregen.

Komende tijd kun je in Schiedam terecht voor de volgende exposities:

  • 25 februari t/m 2 april 2023 – The Who Slaat Terug! Met foto’s van Rob Bosboom, originele gesigneerde coverfoto’s, posters, een aantal foto’s van Horst A. Friedrichs die de Mods-cultuur vastlegde en zelfs van de Rotterdamse popfotograaf Dimitri Hakke.
  • 4 maart t/m 2 april 2023 – Dutch Masters 4 * Rob Verhorst. De vierde tentoonstelling in een reeks met werk van de beste Nederlandse muziekfotografen. Rob Verhorst legde grote internationale sterren op de gevoelige plaat vast zoals Blondie en Prince.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s