Als ‘s nachts mijn telefoon zoemt

Vriendschap komt in allerlei vormen. Voor veel mensen zal het anders zijn, maar ik ben absoluut geen liefhebber van de vorm die voorschrijft dat je bij mensen op verjaardagen moet komen. Of erger; dat je voor een etentje bij iemand thuis wordt verwacht. Er zijn uitzonderingen en ik ben heus weleens op een leuk huisfeestje geweest, maar ik hou gewoon niet zo van sociale verplichtingen. Wel van toevallige ontmoetingen. Vooral als het om iemand gaat die min of meer dezelfde muzieksmaak heeft als ik. 

Zo’n persoon leerde ik een paar jaar geleden kennen en hoewel we elkaar niet vaak zien, wisselen we wel met enige regelmaat per telefoon liedjes uit. Overdag en aan het begin van de avond kan dat van alles zijn. Maar als ’s nachts mijn telefoon zoemt, weet ik bijna zeker dat ik een berichtje heb ontvangen met een link naar een specifiek nummer. Altijd hetzelfde nummer en er staat meestal alleen ‘mooi hè?’ bij. 

Vorig weekend stond er in het berichtje ook een stukje uit de tekst van het nummer: ‘I am an incurable, and nothing else behaves like me

Ik heb alleen ‘mooi hè?’ teruggestuurd. Daarna bleef het stil. 

Dit is een vorm van vriendschap die ik goed kan hebben.

Minke Weeda

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s