De vier van… Matt Flegel (Preoccupations)

Welke vier albums spelen een belangrijke rol in het leven van een artiest en hebben hun muzieksmaak gevormd? We vragen Matt Flegel, de zanger en bassist van Preoccupations (voorheen Viet Cong) spontaan vier platen te noemen.

De eerste tapes die ik als kind bezat waren allemaal grunge. In Utero van Nirvana was het eerst waarvan ik dacht ‘dit is te gek’. Harde gitaren en punkrock; dat sprak mij erg aan. In Utero is daarom altijd een hele grote voor mij gebleven.

In mijn tienerjaren verkende ik meer muziek, ook uit het verleden. Zo ontdekte is Electric Ladyland van Jimmy Hendrix, en die is tot op de dag van vandaag belangrijk voor me: een van mijn favoriete platen van alle tijden. Een plaat die er nog steeds toe doet en eigentijds is.

Ik kan mij nog goed met moment herinneren dat ik als tiener voor het eerst Radiohead hoorde. ‘It blew my dick off‘. En ik herinner me nog goed dat ik in de rij heb gestaan voor de platenzaak toen Kid A uitkwam. Ik bracht het snel naar huis en heb er met mijn broer naar geluisterd. Wat is dit in hemelsnaam? Het leek op niets dat wij eerder hadden gehoord. Het is een plaat die voor mij enorm invloedrijk is.

Als twintiger ben ik gaan ontdekken waar al die bands die na de eeuwwisseling populair waren eigenlijk zelf naar luisterden en zich door lieten inspireren. Zo ontdekte ik New Order en The Cure, en met name The Cure is een grote invloed voor mij geworden. En als ik dan een album van hen moet kiezen dan moet het Pornography zijn. Dat album is echt harde goth. Voor veel mensen misschien het minst toegankelijke album, maar het is nog steeds de gene die mij het meest raakt. 

> Lees ook het interview met Matt Flegel

Matt Flegel speelt met Preoccupations op 1 februari in Rotown en 23 februari in Ekko

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s