Guided By Voices – La La Land

Robert Pollard is op afspraak: nog voor het einde van de eerste maand van 2023 is hier de eerste plaat van Guided By Voices in het nieuwe jaar!

Pollard en zijn maten Doug Gillard, Bobby Bare Jr., Mark Shue en Kevin March zetten op La La Land de lijn door die met verve is ingezet met Tremblers and Goggles By Rank dat in de zomer van 2022 verscheen. Dat wil dus zeggen dat Pollard zijn opperste best doet om nummers te schrijven die langer duren dan een handvol seconden en de fase van de schets zijn gepasseerd. Aangezien de schetsen van Pollard doorgaans uitermate catchy en opwindend plegen te zijn, is het natuurlijk niet al op voorhand een succes dat de nummers nu langer duren en meerdere thema’s en ideeën aaneenrijgen. Maar, zoals we ook al constateerden bij Tremblers and Goggles By Rank – door Pollard wordt La La Land trouwens geduid als een ‘companion piece‘ bij het voorgaande album – opent Pollard in zijn componeren nu deuren waardoor het allemaal nog boeiender wordt. De 11 tracks op La La Land schieten alle kanten op, maar zijn toch altijd uiterst herkenbaar Guided By Voices dankzij de wonderlijke stem van Pollard en het stevige gitaarwerk. Alleen laat Pollard zijn fantasie nu extreem de vrije loop en paart hij liedjes met kop en staart en duidelijke structuur aan nummers die op het eerste gehoor de meest wilde wendingen volgen. Maar als altijd groeien die wonderlijke kunststukjes als je je erin verdiept uit tot pakkende popsongs: pop van Pollard in Wonderland. Of noem het Bohemian Rhapsody, maar dan van nu. Als een toverbal waar je niet anders dan erg vrolijk van kunt worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s