Chat GPT: Ik ben overbodig

Ik was een beetje moe van het leven in het algemeen, dus ik vroeg ChatGPT deze week mijn column te schrijven. Het enige dat ik recentelijk heb meegemaakt, is dat Left of the Dial een award won en dat we die binnen vijf minuten hadden weten te slopen. Geheel per ongeluk uiteraard, want we waren er oprecht blij mee. Dat heb ik ingevoerd op de website en daar rolde dit uit:

‘Toen we op het podium stonden en de prijs voor Beste Festival in Rotterdam in ontvangst namen, voelden we een mix van opwinding en ongeloof. We hadden jarenlang hard gewerkt om op dit punt te komen, en om eindelijk erkenning te krijgen voor onze inspanningen was een droom die uitkwam.

Maar terwijl we de glimmende trofee vasthielden, konden we het gevoel niet van ons afzetten dat er iets niet klopte. Toen we de prijs beter bekeken, zagen we dat hij van goedkoop plastic was gemaakt en al begon te barsten.

We konden niet anders dan lachen om de absurditeit van de situatie. Hier stonden we, deze prestigieuze onderscheiding in ontvangst nemend, om hem enkele minuten later kapot te laten vallen. Ondanks dat, konden we niet anders dan dankbaar zijn. Het was tenslotte niet de prijs zelf die ertoe deed, het was de erkenning en steun van onze fans en de muziekgemeenschap.

Toen we het podium verlieten, beseften we dat deze ervaring een metafoor was voor het leven zelf. Soms hechten we zoveel belang aan externe validatie en materiële bezittingen, maar uiteindelijk zijn het de immateriële dingen die er echt toe doen.

Dus hoewel we misschien een prijs hebben gewonnen die kapot ging, zullen de herinneringen en ervaringen die we heb opgedaan tijdens de award-show een leven lang meegaan. En daar gaat het uiteindelijk toch om?’

Oké, ik zou nooit zo onbeleefd zijn om een trofee ‘goedkoop plastic’ te noemen en het is mij nu niet helemaal duidelijk of de award nou barstte, of dat wij ‘m gewoon hebben laten vallen, maar verder ben ik ineens wonderbaarlijk welbespraakt toch? Externe validatie, herinneringen die een leven lang meegaan… AI-Minke gaat ervoor zorgen dat gewone Minke de komende weken lekker in bed kan blijven liggen!

Minke Weeda

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s