The Little Kicks – People Need Love

People Need Love is het vijfde album van de Schotse band The Little Kicks. Net uit, maar reeds sinds 2019 in de maak. Net als vele andere bands schakelde The Little Kicks noodgedwongen een tandje terug. Dankzij reeds verschenen singles als Ruminations, Right To Be Here en Dracula ligt de lat hoog. De volgorde waarin de singles verschenen is gelijk aan de volgorde waarmee ze op het album staan. Nieuwsgierig als we zijn skippen we het trio en beginnen met het vierde nummer.  

On and On zou zomaar de vierde single kunnen worden. Een lome beat wordt gevolgd door strijkers en al gauw wordt duidelijk dat we hier met een soulful popnummer hebben te maken, dat bijzonder prettig is gearrangeerd. De diverse muzikale lagen waaronder analoge synths en de heldere zang van frontman Steven Milne vloeien aangenaam samen in wat uiteindelijk klinkt als een dansbare powerballad. Dat The Little Kicks er zelf ook geen genoeg van krijgen blijkt uit het vervolg dat heel toepasselijk On and On and On is getiteld. Samen is het een heerlijk extended play en doet denken aan singles die vroeger om die reden als 12” werden uitgebracht. Het tempo is iets opgeschroefd en het is niet moeilijk voor te stellen dat men op deze instrumental uit zijn plaat kan op de dansvloer. 

Maar People Need Love bevat meer moois. Luister bijvoorbeeld vooral ook naar Communicate, een gevoelige pianoballad die in één take werd opgenomen met slechts één microfoon in de piano. Het wordt gevolgd door het in de eerste helft zwaar op synths leunend A Letter From Home, waarna gitaarriffs de tweede helft aankondigen waarin het nummer een lichter karakter krijgt. Los in de heupen en al vingerknippend belanden we zonder het echt door te hebben bij slotnummer Wake Up Entertainment, dat wederom een dansbare synthgedreven track is, waarop strijkers een voor een prettig contrast zorgen.  

People Need Love is een joviaal popalbum met verfijnde vocale harmonieën en aanstekelijke gitaarhooks, een warme analoge synth sound en als klap op de vuurpijl goed gedoseerde klanken van koperblazers en strijkers van het Cairn String Quartet. Het is gevarieerd en rijk gearrangeerd en het meest indrukwekkende album van de indie-popband uit Aberdeen tot nu toe. People Need Love werd opgenomen, gemixt en gemasterd in Chem19 Studio door de legendarische Schotse producer Paul Savage (The Delgados) die eerder onder andere samenwerkte met Deacon Blue, Belle and Sebastian, King Creosote, Mogwai, The Twilight Sad, en Arab Strap. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s