4 tips voor LOTD van…. MuziScene

Vandaag start het Rotterdamse feestje Left of the Dial. De afgelopen dagen serveerde MuziScene je tips van mensen met verstand van zaken, of types die er net als jij en ik ook maar een gooi naar doen. MuziScene doet de komende dagen verslag van het festival. Kom je ons tegen, vertel dan eens wat je hebt meegemaakt! Tot slot: de tips van het MuziScene-dreamteam.

Michelle van der Stelt

The Byker Grove Fan Club

Met hysterische zang en gitaarspel straalt dit trio alleen maar urgentie en ga-van-je-padje-af uit. Dissonant met een vet donderend geluid van de basgitaar, uitmondend in een bak met gruizige herrie. Fans van Shellac en Gilla Band kunnen hun mouwen opstropen en dik aan hun trekken komen. Dit is mijn allergrootste favoriet!

Vrijdag – Tech Noir / 16:20-17:00
Vrijdag – Perron Main / 21:10-21:50

Kill your boyfriend

Dromerige synth met een enorm meeslepende beat, als rakende in een trance, verweven met punknoise. Suuns met een messcherp randje. Ben heel nieuwsgierig hoe deze gasten uit Italië live klinken.

Vrijdag – De Doelen Up / 16:00 – 16:40
Vrijdag – Perron Small / 23:40 – 00:20

Lucy Kruger & The Lost Boys

Een lugubere sfeer overmant je, de muziek overspoelt, de teksten sneren, schuren en laten je overdenken. Wat is het leven? Wat is fantasie? Voor wie het weten wil, kom luisteren naar deze Billie Eilish meets Sonic Youth-achtige sound. Mijn aandacht werd getrokken door het meeslepende gevoel dat werd aangewakkerd, ogen dicht en dwalen in je gedachten.

Donderdag – Arminius / 19:00-19:40
Vrijdag – De Doelen Up / 20:20-21:00

Die Verlierer

Bij de eerste tonen van het nummer ‘Mann im Mond’ komen de klanken van weleer van The Cure en De Ambassade naar binnen dwarrelen. Weemoedig, donker en melancholisch. De song ‘Die Zeit’ lijkt dan weer verdacht veel op een cover van Joy Division, ach, ik ben om! Voor wie zich wil verdrinken en verzwelgen in nostalgie….

Donderdag – Perron Left / 23:20-00:00
Vrijdag – Worm 2 / 19:00-19:20

Check vooral ook de Rotterdamse bands die spelen op Lotd of tijdens het gratis toegankelijke toegevoegde programma overdag, zoals: Paterson, Library Card, Knife Massage, Dyatlov, Sacrificial Chanting Moods en more!

Mats Burgering

Nuha Ruby Ra

Bezeten door de duivel, wordt je achtervolgd door de donkere avant-pop van Nuha Ruby Ra. Mijn interesse werd direct gewekt door de mysterieuze sfeer gekoppeld met uitgesproken, soms provocerende, spoken word. Deze is verder aangewakkerd door de erkenning van onder andere punkbands Viagra Boys en King Gizzard and The Lizard Wizard, waarmee ze eerder dit jaar het podium deelde.

Vrijdag – Worm 1 / 19:50-20:30
Zaterdag – Arminius / 22:00-22:40

Meltheads

‘Ik ben niet naïef!’ verwacht ik dagenlang schreeuwend in mijn hoofd te horen na het doorstaan van meerdere moshpits tijdens Meltheads. Raggende punk met uiterst pakkende teksten, waarin je wordt uitgenodigd tot een tegendraads leven.

Zaterdag – V2_ / 22:30-23:10

Nukuluk

Een van de weinige hiphop acts, maar gelijk een ijzersterk collectief. Experimentele hiphop gevuld met hard inslaande elektronische ritmes, die elkaar om de haver klap afwisselen. Aan te raden voor fans in het rijtje van Slowthai, JPEGMAFIA of Death Grips.

Donderdag – Perron Main / 22:30-23:10
Vrijdag – V2_ / 16:30-17:10

Gurriers

Harde postpunk uit Dublin, compleet met een rauwe stem die je al snel doet denken aan Joe Talbot (IDLES). Met een mix van noise rock en shoegaze, waarin gillende gitaren de voorgrond nemen, zal de nieuwgevormde band komende jaren veel lawaai maken.

Donderdag – Worm 2 / 19:50-20:30
Vrijdag – Rotown / 22:50-23:30

Wim du Mortier

Keg

Op mijn vraag wat zij de laatste tijd live heeft gezien en indruk maakte, keek de dochter van vrienden uit Londen mij met een samenzweerderige blik aan en zei stellig: Keg! Dat kan ik niet negeren.

Vrijdag – Rotown / 19:50-20:30
Zaterdag – Perron Main / Time: 16:10

The Bug Club

Praatzang kan ik bijna niet meer horen en de zoveelste stuiterende postpunkformatie moet wel heel goed zijn om nog mijn aandacht te trekken. Nee, dan liever de frisse ongecompliceerde  recht-voor-zijn-raap-rock-met-humor van The Bug Club.

Vrijdag – Rotown / 21:20-22:00
Zaterdag – Perron Main / 19:30-20:10

Jake Xerxes Fussell

Tussen al het geweld is het vast lekker een rustpunt te hebben in het schema. Jake Xerxes Fussell maakte afgelopen jaar op mij indruk met zijn album vol prachtige doorleefde alt-country en zijn indrukwekkende stem.

Vrijdag – Arminius / 20:30

Library Card

Ik was bij hun allereerste optreden en toen zag het er al goed uit. Rotterdams, support your locals!, bepaald niet origineel, en vermaledijde praatzang; maar als je die dan zo weergaloos dynamisch weet te brengen, verdien je onze aandacht. 

Zaterdag – Time is the new space / 21:30-22:10

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s