Swappers

Elke dag kijk ik in ons ticketsysteem om te checken hoe het met al onze concerten gaat. Soms zie ik dan dingen die ik niet snap. Bijvoorbeeld mensen die concertkaartjes kopen via Ticketswap terwijl ze ook nog gewoon verkrijgbaar zijn bij ons op de site. Natuurlijk, als iemand ze voor een veel lager bedrag aanbiedt, is het logisch, maar waarom zou je voor een vergelijkbare, of zelfs een hogere prijs een ticket bij een andere partij kopen? En dat gebeurt regelmatig. Kennelijk is Ticketswap makkelijker te vinden dan onze zaal. Of ze lijken betrouwbaarder, of is hun marketing gewoon beter. Kan allemaal. 

Ik heb helemaal niks tegen Ticketswap. Sterker nog, we werken graag met hen samen en het is een prima oplossing voor mensen die op het laatste moment ineens niet meer naar een concert, of festival kunnen en het is ook nog eens fijn dat er daardoor minder no-shows zijn. Maar toch is het soms een beetje irritant. Uiteindelijk is het de sport om zoveel mogelijk uit te verkopen en wanneer ik in ons systeem kijk en er is een ticket geswapt, is dat toch een lichte teleurstelling. Dan is er niet écht een nieuwe bezoeker bijgekomen. 

Als er een kaartje wordt verkocht voor Left of the Dial, heet ik die persoon in mijn hoofd welkom: ‘Hallo James, helemaal uit Ierland, wat fijn dat je er dit jaar bij bent.’ Soms kopen er op een dag zoveel mensen een kaartje dat ik ’s avonds een half uur bezig ben met het mentaal onthalen van bezoekers. Dat maakt verder niet uit. Ik moet alleen bekennen dat ik de swappers net wat minder hartelijk verwelkom.  

Minke Weeda

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s