Cotoba – 4pricøt

Cotoba voegt zich met het album 4pricøt in het rijtje Aziatische bands die zich uitputten in heel precies spelen van heel ingewikkelde mathrock. Het is zonder meer reuze knap wat er op gitaar, bas en drums wordt gepresteerd. Deze vier-mens formatie zoekt het qua sfeer en sound meest in de richting van jazz-rock, een enkel feller nummer daargelaten zoals single Free Will. Die dominante jazzrocksound zorgt er voor dat het allemaal (te) groots en ambitieus klinkt, te gelikt. Daar komt bij dat de band kennelijk erg onder de indruk is van de stem van DyoN Joo. Nu is haar stem ook aardig imposant, maar in de productie wordt kennelijk geprobeerd om je met haar volume ook in de huismaker van je stoel te blazen, en wel in die mate dat het aan het belachelijke grenst. Dat maakt Japanse genregenoten als Otoboke Beaver en Tricot, die zich meer oriënteren op noise en hardcore, naar onze smaak alles bijeen toch interessanter.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s