Santigold – Spirituals

Ook zo in de ban, jaren terug alweer, van de debuutplaat van Santigold? De eigenzinnigheid spatte er vanaf, de swagger al even zeer, op het aanstootgevende toe. Jammer, maar zo werd het nooit weer met de twee opvolgende albums. Dus zijn we benieuwd naar de herkansing, het nieuwe album Spirituals.

Jammer maar helaas. Spirituals telt slechts een paar nummers die doen herinneren aan de urgentie van het debuut. High Preistess en Fall First zijn prima songs met een eigen smoel. Witness kan nog net doorgaan als een aardig experiment in de rustige hoek. Maar daar staat bijvoorbeeld een r&b-draak als Nothing tegenover. Nee, het is opnieuw te mager om maar het hele album voor aan te schaffen.

Misschien komt het door de pandemie en de lockdown waarbij Santigold thuis werd opgesloten met huishoudelijk werk en drie kinderen. Misschien is het dat ze zich niet enkel nog concentreert op beeldende kunst en muziek, maar heel modern als een kapitalistische onderneming de activiteiten verbreedt: onder de naam Spirituals brengt ze een natuurlijke huidverzorgingslijn en thee op de markt, werkt aan podcasts en wil actief zijn in de literatuur en film. Tja, dan krijg je dus misschien wat te veel water in de wijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s