Waar zijn onze 850.000 bezoekers?

Afgelopen zaterdag vond de Zurich Street Parade plaats en daar waren volgens de krantenberichten 850.000 bezoekers. Achthonderdvijftigduizend mensen die kennelijk allemaal van elektronische dansmuziek houden. Dat is 3.400 keer een uitverkocht Rotown. Op één dag. 

Op de foto’s zag het er inderdaad absurd druk uit, maar het zal qua bezoekersaantallen vast een beetje anders in elkaar hebben gestoken, dacht ik eerst nog. 

Er was een optocht die trok langs acht buitenpodia. Los daarvan deden er ook nog 17 nachtclubs mee. Het officiële evenement duurde op zaterdag van een uur ’s middags tot middernacht. Er zullen ongetwijfeld pre- en afterparty’s zijn geweest die ook meetelden voor het bezoekersaantal. Dat moet een berg schelen, dacht ik. 

Maar als die 17 nachtclubs elk drie dagen lang feesten hebben georganiseerd en als daar per nachtclub gemiddeld zo’n 2.000 bezoekers op afkwamen, dan houd je nog steeds grofweg 750.000 mensen over die op zaterdag bij de optocht waren. 

Als die mensen zich dan weer netjes verdeelden over de acht buitenpodia die langs de route lagen, stond er bij elk podium 350 keer een uitverkocht Rotown. Dat is best een hoop. Kennelijk hebben ze brede straten in Zwitserland.

Ik moest natuurlijk ook aan Left of the Dial denken. Oké, Zurich was een gratis evenement, dus je kunt het sowieso niet één op één vergelijken, maar toch… het blijft lichtelijk demotiverend dat we met een driedaags festival met meer dan 100 geweldig nieuwe bands slechts 1,5 % van de bezoekers van een dj-parade trekken. 

Op dit moment dan. 

Geef ons nog een paar jaar. Er zijn genoeg mensen op de wereld die niks liever doen dan naar bands kijken, en wij gaan ze allemaal naar Rotterdam krijgen.

Minke Weeda

Foto: Zurich Street Parade

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s