Moreish Idols – Float ep

Speedy Wunderground diept weer een nieuwe Engelse band op, dit keer uit een klein dorpje in Cornwall. Het vijftal Moreish Idols nam met Dan Carey in vijf dagen wat liedjes op, nu uitgebracht als ep met vier liedjes. We kennen intussen de smaak van Carey een beetje, ook al is die breed, maar het werk van Moreish Idols valt mooi in het diepe centrum van de activiteiten van het intussen fameuze label. Denk Squid, maar dan net iets meer naar links richting rock in plaats van de funk. Al is Moreish Idols niet voor één gat te vangen. De leden brengen allemaal iets van hun eigen achtergrond en smaak met zich mee en dat zorgt voor een rijke ‘hodgepot’ van stijlen uiteenlopend van jazz, funk, kraut, rock en postrock. De band legt zelfs omstandig uit dat ze het samen componeren daarom als belangrijk uitgangspunt van hun werkwijze kiezen. Ze vieren de diversiteit, bij wijze van spreken. When The River Runs Dry bijvoorbeeld, heeft meer weg van het werk van Black Country, New Road terwijl de ep opent met Hanger (koebellen en blazers) en W.A.M. die leunen naar de vrolijke energieke chaos van Squid. Slotnummer Speedboat lijkt een poging mathrock a la Black Midi te benaderen. Moreish Idols kan het allemaal, en dat maakt ze weer een leuke aanvulling op het grote Britse aanbod en daarom is Float een leuke ep, maar op geen enkel vlak gaan ze vooralsnog zo diep als hun voorgangers.

Een gedachte over “Moreish Idols – Float ep

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s