H.E.A.T – Force Majeure

Grootse kapsels, imposante rockposes, maar de schoudervullingen en glitter kleding laat Zweeds H.E.A.T achterwege. Voorts is het één grote revival van rock uit de jaren tachtig: Eye Of The Tiger of zo u wilt The Final Countdown op herhaling. Zanger Kenny Leckremo heeft er ook een fantastische bijpassende strot voor. Hoor ‘m een album lang heel effectief theatraal uithalen, het bezorgt liefhebbers op zeker kippenvel.

Force Majeure is het zevende album van de band die zich al die jaren wijdt aan het nieuw leven inblazen van het genre dat je kent van bands als Survivor, Van Halen, Guns n’ Roses, Europe, Def Leppard en Whitesnake. En als je daar nu net van houdt, dan kun je dit album zonder problemen blind aanschaffen. Want niet alleen is H.E.A.T een uitstekende vertolker van dit type glitterrock – flitsende gitaarsolo’s, beukende drums, scheurende gitaarriffs, prachtige samenzang in de koortjes en adhd-energiek – ze schrijven ook nog puike songs. Niks baanbrekends of vernieuwend, gewoon zo perfect emuleren dat het bijna beter is dan het origineel. En natuurlijk mag een barokke ‘over the top‘ ballade niet ontbreken: met One Of Us geven de Zweden wijlen Michael Lee Aday nog een ‘run for his money’. Force Majeure is in alle opzichten ook echt een force majeure in retrorock.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s