Silverbones – Silverbones

Silverbones is een samenwerking van performance artiest en muzikant Ibelisse Guardia Ferragutti, Jochem van Tol (Soon, The Paper Ensemble), Liú Mottes (Soon, Lucy Kruger & The Lost boys), Janneke de Jong (Malle Pietje & The Bimbo’s, Rex) en Frank Rosaly (Thurston Moore, Ryley Walker). Met elkaar hebben ze een album gemaakt geïnspireerd op het landschap van het land waar Ferragutti vandaan komt: Bolivia. En meer in het bijzonder geënt op het verhaal over de berg Cerro Rico waar zilver werd gevonden en die door Spaanse kolonialisten is leeggeroofd.

Wat betreft de muziek – zes lange sfeervolle stukken – doet het denken aan klassieke symphonische rockalbums met een concept, en is tegelijk een samensmelting van de rock, punk en elektronica waar de samenstellers zich in thuisvoelen. Mooi project en interessant genoeg om eens kennis mee te maken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s