Metropolis 2022: ‘Iedereen kent iedereen hier in Rotterdam’

Het is eigenlijk één grote reünie’. Je hoort het veel mensen die Metropolis trouw bezoeken vaak zeggen. Rotterdam is eigenlijk een groot dorp waar iedereen elkaar kent. Nou, bijna dan. Het was na jaren droog staan dus weer genieten in het Zuiderpark. Van het eclectisch aanbod bands natuurlijk, maar vooral ook van elkaar en het zonnetje dat precies op tijd de regenwolken verdreef.

Judith Zandwijk ging voor MuziScene op pad en sprak en fotografeerde er mensen op en rond het festivalterrein: een sfeerimpressie van Metropolis 2022 in woord en beeld.

Frans (dansend tijdens de soundcheck van Nagasaki Swim): „Ik ken ze helemaal niet jôh, maar ik zie de emotie erin. Ik houd van alternatieve muziek en wil ze graag motiveren. Ik ben sowieso een beetje emotioneel vandaag, want ik word Opa!”

Nagasaki Swim

Manuel van Klaveren en Caitlyn Malta (verliefd bij Nagasaki Swim): Manuel: „Ik vind dit een goede band omdat ik de muziek die zij maken lekker vind klinken.”
Caitlyn: ”Ik vind het gewoon lekker klinken.”

Michelle van der Stelt: „Ik kom zó graag op Metropolis! Heerlijk festival. Vandaag recenseer ik bands en schrijf ik een verslag voor MuziScene.”

Le Motat

Wouter Touw (genietend bij Le Motat): „Aanstekelijke Nederpop met grappige en absurde songteksten. Ik vermaak me hier wel mee!”

Stijn Brugmans (aan het werk): „IJsjes verkopen is mijn bijbaan want ik zit nog op de middelbare school. De muziek is niet zo mijn smaak – ik luister zelf meer naar Hip Hop – maar ik heb er geen probleem mee. De sfeer is gezellig, het is lekker weer en ik verkoop veel ijs.”

Susanne Behm en Jannica van Veenendaal (vrijwilligers): „We nemen gebruikte bekers in en geven informatie over het festival. Het is nog niet zo druk maar dat komt nog wel. We zijn totaal niet bekend met het festival en de muziek, maar gaan straks wel even een rondje lopen om te gaan kijken.”

Arslan de Marsman en Lara Lara (Hang Youth T-shirt dragers): „Ik snap wel dat het bestaat, maar het is (kk) krom geregeld!”

Hang Youth

Liesbeth Elizabeth Wander (helemaal vooraan bij Yumi Zouma): „Ik ken ze nog niet maar ik las in de Metropolis-app dat ze op Fleetwood Mac lijken en laat ik daar nou een enorme fan van zijn!”

Dennis Heerlijn, Hugo de Man en Eline van Zalingen (Baroeg-collega’s):
Dennis: „Ik werk als stage hand en heb geen vip-bandje dus ga ik stiekem hierlangs.”
Hugo: „Eline en ik hebben wél vip-kaartjes gekregen via Gârden, dus wij staan aan deze kant van het hek ;-). We komen vooral voor Tramhaus; die zijn het helemaal, echt Rotterdams. De hype Hang Youth is wel een beetje over…..”

Liliane (buurvrouw van de drummer van Nagasaki Swim én Tramhaus): „Ik ken Jim Luijten van Tramhaus. Hij woonde vroeger bij ons in de straat en is de vriend van mijn oude buurmeisje. Ja joh, iedereen kent iedereen in Rotterdam.”

Tramhaus

Sophie Klenova (kunstenares en zenuwachtig om frontman Lukas Jansen van Tramhaus te ontmoeten): „Op de Willem de Kooning Academie mocht je een band kiezen en daarvoor een poster ontwerpen. Wie de beste had werd uitgekozen; de mijne dus. Ben ik best trots op. Ik vind de muziek van Tramhaus fijn om naar te luisteren, ik houd van punk en rock. Mijn ontwerp heeft de opvallende elementen van punk en de vibe die daarbij past. De kleuren paars en blauw zijn opvallend en toch rustig; ze geven een jaren tachtig-gevoel dat ik zocht voor deze poster. Ik was heel erg zenuwachtig om het te geven, maar Lukas is heel erg lief.”

Even zwaaien naar mijn neefje….

Derrick Smittenaar (pr- & communicatie manager Metropolis én blij ei): „Ik ben super blij! Wát een opkomst na al die jaren! Ik heb het zó ontzettend gemist. De mensen zijn weer massaal op de been gekomen voor Metropolis. Wat een heerlijk sfeer, heerlijk weer, heerlijke muziek. Ik ben heel erg blij.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s