Namen, namen, namen

Een korte festival update voor wat er te beleven is in de regio Rotterdam.

Komend weekeinde kun je midden in het charmante Oude Noorden drie dagen lang – van 24 tot en met 26 juni – naar het gratis toegankelijke Rotterdam Bluegrass Festival. Drie dagen lang trekken opgeteld zo’n 35 nationale en internationale acts langs. En denk nu niet dat je enkel en alleen banjo’s en wasborden om je oren krijgt. Wat te denken bijvoorbeeld van Gangstagrass. Het New Yorkse collectief speelt een mix van hiphop en bluegrass. En die stijlen gaan prima samen. Gangstagrass kun je zondag 26 juni zien op het Pijnackerplein. Er zijn wel wat wijzigingen ten opzichte van het eerder aangekondigde programma: T-99, Batmobile en Old Salt vervangen de uitvallers Legendary Shack Shakers, Jesse Dayton en Possessed By Paul James. Check voor het laatste nieuws, het volledige programma en info over het uitgebreide randprogramma de website van het Rotterdam Bluegrass Festival. Het tijdschema vind je hier.

Een week later mogen we op zondag naar het Zuiderpark voor het enige echte Metropolis. Intussen is de volledige line-up bekend en daar speelt het Rotterdams talent een belangrijke rol in. De laatste namen die zijn toegevoegd aan het toch al rijke programma zijn Steam Down, Kay Slice, Le Motat, Lucky Blue, Nagasaki Swim, Niiah, Pride Radio Soundsystem en YoungRubbi. Over de tong gaat de laatste weken met name de Rotterdamse band Elephant. Hun debuutalbum vol warmbloedige melancholische americana krijgt lovende kritieken. De volledige line-up – met daarin ook het intussen tot ‘nieuwe indie rage’ gebombardeerde Horsegirl, maar ook de op elk festival geprogrammeerde Rotterdamse trots Tramhaus – vind je hier.

Tot slot, je kunt er de klok op gelijk zetten, weer een hele lijst nieuwe namen voor Left of the Dial. We moeten nog even wachten voor we ons kunnen laven aan de overdaad aan het brede aanbod nieuwe alternatieve muziek – het festival is 20 tot en met 22 oktober op verschillende locaties in het centrum van Rotterdam – maar om je alvast lekker te maken maakt de organisatie vandaag weer 21 namen bekend: 7ebra (SE), Bed (NL), Bo Ningen (JP), Brower (US), Cucamaras (UK), Deep Tan (UK), Enjoyable Listens (UK), Ethan P. Flynn (UK), Go March (BE), Gurriers (IE), Hemelbestormer (BE), Home Counties (UK), Kaputt (UK), Makthaverskan (SE), Meltheads (BE), Mewn (UK), More Kicks (UK), Peaness (UK), The People’s Pleasure Grounds (NL), Public Body (UK), Soup! (UK). Het laatste nieuws over Rotterdams meest ambitieuze festival vind je hier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s