A Fungus – It Already Does That

De jonge Amsterdamse band A Fungus was de laatste maanden al op verschillende plekken te zien waar ze zich warm liepen voor het lanceren van hun debuut op het label Subroutine. En om nu maar heel eerlijk te zijn, kwam het wel eens over zoals hun liedje Pull Out: op de plaat horen we de band met veel feedback starten om na even aanrommelen toch de stekker er maar uit te trekken. Op de plaat komt het daarna – leuke grap beste mensen – wel weer goed, tijdens de optredens bleef het nog wel eens wat rommelig ogen.

Laat onverlet dat er veel talent huist in A Fungus en dat etaleren ze op It Already Does That. De band heeft banden met de gitaarscene rond studio Erik’s House, waar ook Personal Trainer en Global Charming toe behoren. Al die bands oriënteren zich in meer of mindere mate op Amerikaanse gitaarbands uit de jaren negentig als Blonde Redhead, Slint en Pavement . A Fungus voegt daar mathrockinvloeden aan toe van tijdgenoten zoals Black Midi, maar de platen van Omar Rodríguez-López zullen ze ongetwijfeld ook wel eens hebben gehoord.

Laten we wel wezen, het resultaat van experiment is niet per definitie zaligmakend. Op It Already Does That zijn nog niet alle nummers even geslaagd en het is misschien wel eens te veel van het goede wat ze allemaal in een liedje proberen te proppen. Daar staat tegenover dat ze hun weg weten in lekker klinkende gitaarsounds en dat maakt de plaat mede dankzij de puike productie lekker om naar te luisteren. Ze musiceren ook met zo’n slacker gevoel, lekker losjes uit de pols, wat ook het werk van Personal Trainer en Canshaker Pi kenmerkt. De invloed van Stephen Malkmus is bijna voelbaar in de zanglijnen. Dat zorgt ook op het album van A Fungus voor een paar smakelijke momenten, ook in het eerder genoemde Pull Out, wanneer de band de juiste feel heeft gevonden en het volume even zakt om de zang ruimte te geven. Heel fijn. En opener Mark’s Bag zal iedereen die ze live heeft gezien de afgelopen maanden zeker herkennen. Leuk liedje!

A Fungus viert de release met een show 16 June in OCCII

Een gedachte over “A Fungus – It Already Does That

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s