Hatchie – Giving The World Away

Met de naam Hatchie heb je in Nederland natuurlijk al snel de lachers op je hand. Maar ja, weet de Australische Harriette Pilbeam die onder die naam muziek maakt veel. Het doet niks af aan de vrolijke lekker klinkende pop die zij op haar nieuwe album Giving The World Away over ons uitstrooit. Met dat album zet ze een stap weg van het werk dat voorheen aan The Sundays deed denken en waarin gitaren nog een hoofdrol opeisten. Wat ze nu brengt is een grappige mix van bubblegum pop als van haar landgenote Kylie Minogue en jaren tachtig-invloeden ingrediënten als van Cocteau Twins met in de sound evengoed kenmerken van bijvoorbeeld Garbage. Een vette sound met elektronische invloeden die de van oorsprong bassiste smaakvol vermengt met lichte zang en glijende bastonen. En verdomd, horen we daar in titelnummer Giving The World Away gewoon de klaterende toetsenpartijen van Happy Mondays terug? Hatchie is een meesteres in het pikken van lekkere elementen uit decennia popmuziek. Ze maakt daarmee een geslaagd popalbum waarbij het heerlijk afwassen is dankzij een paar smakelijke singles met plakkende refreinen zoals Lights On.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s