Tempers – New Meaning

New Meaning is het vierde album van het uit New York afkomstige duo Tempers. Het album telt tien tijdloze tracks die zowel door liefhebbers van wave als elektropop omarmt zullen worden. Hoewel het album dus gloednieuw is, voelt het soms alsof we luisteren naar muziek uit een tijdcapsule zonder dat het gedateerd aandoet. 

Tempers, dat bestaat uit Jasmine Golestaneh en Eddie Cooper, grossiert in poëtische synthpop. De muziek is elegant en introspectief, maar getuigt wel degelijk van intensiteit. Singles Nightwalking, Unfamiliar en Sightseeing zijn uitstekende voorbeelden van schier ijzige popperfectie met etherische galm over strakke door drummachines geproduceerde beats. Hierdoor balanceert Tempers constant tussen mineur en majeur, tussen ingetogen en extatisch. 

Op In And Out Of Hand is vooral sprake van mineur, waardoor het nummer nog het meest weg heeft van een depressieve discotrack die het best tot zijn recht komt in een new waveclub met zwarte muren, rookmachines, black light en een trage stroboscoop. Hoewel minder dansbaar, roepen Carried Away en Secrets And Lies ook zo’n desolaat gevoel op, dat maakt dat de punten van mijn schoenen ineens mijn beste vrienden zijn. 

Doordat de meer uitgesproken en de wat rustiger nummers volop worden afgewisseld kan worden gesproken van een goed gedoseerd en gevarieerd album. Golestaneh’s stem klinkt op alle nummers even etherisch, zodat deze, hoe strak de beat ook is, goed binnenkomt en de luisteraar geen moment de aandacht verliest. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s