Papercuts – Past Life Regression

Jason Quever alias Papercuts tekent al jaren voor mooie droompopalbums. Op Past Life Regression zet hij die lijn voort maar kiest hij voor een net iets simpeler instrumentarium als bijvoorbeeld op wonderschoon Life Among The Savages uit 2014. Toen werd de productie aangedikt met strijkers en al, met mooi resultaat, waarbij ons met name het titelnummer goed is bijgebleven. Nu houdt Quever het in hoofdzaak bij gitaren en wat smaakvolle toetsenpartijen. Dat heeft tot gevolg dat de droompop van de Amerikaan die in Califonia woont net een tikkie meer ‘sixties’ klinkt. En met name de toetsenpartijen geven er een psychedelisch effect aan. Single Lodger is daar een mooi voorbeeld van.

De composities zijn altijd melodieus en kabbelend, met op de achtergrond de jengelende gitaar van Jason Quever. Niets is opdringerig, het is bescheiden muziek, hartverwarmend en melancholiek. Voor liefhebbers van acts als Beach Fossils.

Papercuts is 7 april te zien in Q-Factory – Amsterdam en 8 april in Vera

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s