Papercuts – Life Among The Savages

Jason Quever verloor op jonge leeftijd beide ouders. Kort daarop kreeg hij een viersporen-recorder en stortte daar zijn verdriet in uit. Het leidde tot een rijke muzikale carrière. Onder de naam Papercuts brengt hij nu met Life Among The Savages al weer zijn vijfde langspeler uit.

Quever is trouw gebleven aan zijn werkwijze, maar doet het nu in een studio thuis op 16-sporen. Hij heeft twee jaar gewerkt aan deze plaat en sleutelde er onder andere samen met Dean Wareham van Galaxy 500 aan.

Life Among The Savages staat vol kleine kunstwerkjes. Een plaat zonder zwakke momenten. De negen liedjes doen niet voor elkaar onder, al vormen het titelnummer van de plaat en afsluiter Tourist melodieus nipt hoogtepunten. Stuk voor stuk zijn het nauwgezette en slimme composities die rijk zijn gearrangeerd. Kleine symfonieën van barokke dromerige pop.

Quever schildert met klanken als een impressionist, maar blijft subtiel in zijn kleurgebruik. Hij weet het klein te laten klinken. De zang is bescheiden en ingehouden. „Ik wil mensen niet om hun oren slaan met mijn muziek; zo zit ik gewoon niet in elkaar. Ik heb er ook helemaal geen behoefte aan om in het centrum van de aandacht te staan”, legt hij in een interview uit. En dat typeert de muziek op Life Among The Savages prachtig: bescheiden, hartverwarmend, melancholiek en bloedmooi.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s