Selah Sue – Persona

Nadat het best wel een tijdje door omstandigheden – nee, niet alleen door corona – stil is geweest rondom de Leuvense zangeres Sanne Putseys, komt Selah Sue, zoals we haar beter kennen ijzersterk terug met een derde studioalbum. Ze laat op Persona wederom zien dat ze een veelzijdige zangeres is, die behalve uiterst dansbare ook uiterst sfeervolle muziek maakt. 

Openingsnummer Kingdom klinkt zoals we haar kennen van Raggamuffin, maar dan eigentijdser. Het wordt gevolgd door het intieme Hurray, waarop naast Putseys ook rapper TOBi is te horen. Samen geven ze het nummer een onmiskenbare urban twist, hoewel het overduidelijk het stempel Selah Sue houdt. Daarna gaat het tempo gedurende een aantal nummers weer flink omhoog al zijn er ook rustpunten zoals de balad Twice A Day.

Hoewel Persona best gevarieerd is, zijn funky en urban toch wel sleuteltermen. De stem van Selah Sue is uit duizenden herkenbaar en leent zich goed voor zowel uptempo als slow, als voor zang en rap, voor rauw en zwoel. Omdat het album is geschreven met een therapievorm waarbij delen van iemands psyche individueel worden aangesproken in het achterhoofd is het behoorlijk multidimensionaal en zal het niet gauw vervelen. (Mocht dit onverhoopt toch gebeuren, zap dan snel naar Karma) 

Persona is grotendeels voorde pandemie geschreven en werd vorig jaar op afstand opgenomen met producer Parad en een groot aantal muzikanten die via Skype een bijdrage leverden. Naast eerdergenoemde TOBi leverden ook rappers Damso en Mick Jenkins een vocale bijdrage. Daarnaast leverden Mono Neon, de laatste bassist van Prince, arrangeur Kadhja Bonnet (o.a. Anderson Paak) en het hoornistenduo 305 Horns (o.a. Lizzo, Pharrell, Kanye West) een bijdrage op afstand. 

Selah Sue is terug en bewijst met nummers als Hurray, Celebrate en Full Of Life dat ze er weer zin in heeft. De gastbijdragen getuigen van het respect dat zij in haar loopbaan heeft opgebouwd. Putseys is een baas, een grande dame van de hedendaagse (Belgische) muziekscene.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s