Susanna – Elevation 

Het artwork van het album Elevation van de Noorse Susanna (Wallumrød, van Susanna & The Magical Orchestra) is net als het eerste nummer, Alchemy Of Suffering, veelbelovend. Daarna veroorzaakt het bij mij echter kortsluiting.  

Op Elevation koppelt ze net als op Baudelaire & Piano uit 2020 werk van de Franse dichter aan muziek. Om onduidelijke redenen is dat soms in het Frans, soms in een Engelse vertaling. Maar daar zit hem niet de pijn. Bij nadere beschouwing komt die van de drie voor mij overbodige instrumentale intermezzo’s van de hand van Stina Stjern en de samenwerking met Delphine Dora op diverse nummers. 

Geef mij maar de stem van Susanna en haar piano zonder al te overheersende achtergrondgeluiden, zoals op opener Achemy Of The Sufferings, op titeltrack Elevation, op Invitation To The Voyage en slotnummer Destruction. Overigens zijn er ook nummers met een bijdrage van Dora die ik wel degelijk een verrijking vind. Neem het tweestemmige Le Vin Des Amants, Alchimie De La Douleur en L’Aube Spirituelle

De experimentele nummers op dit album zorgen voor dermate veel afleiding – en in mijn geval ergernis – dat het eindresultaat tegenvalt en dus het eindoordeel ondermaats uitvalt. En da’s toch jammer. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s