Barrie – Barbara

Barrie Lindsay is opgegroeid in Massachusetts maar werd muzikaal volwassen in Brooklyn. Daar startte ze een band onder de naam Barrie, maar doekte die na een album ook weer op om solo verder te gaan. In 2020 keerde ze terug naar huis. Het idee was voor even, maar de pandemie verlengde het verblijf. Haar vader was ziek en overleed in die periode. En dan was er nog die nieuwe liefde, ontmoet tijdens een tour, inmiddels haar vrouw en je hoort Gabby Smith ook op dit album. Dat is de context waarin Barbara tot stand is gekomen. Het is dus niet verwonderlijk dat deze charmante zachte plaat heel persoonlijk van aard is.

Barrie maakt muziek die zweeft tussen droompop, electro en artrock. Ze is dus niet voor één gat te vangen en die veelzijdigheid maakt Barbara een fijne plaat om naar te luisteren. Nooit is het opdringerig, altijd heel precies uitgevoerd en uitgedacht. Precieze muziek, dromerig en warm; denk Sufjan Stevens, Luwten (maar dan minder electronisch) of Japanese Breakfast. In de teksten is ze beeldend, niet direct. De emotie ligt er niet duimen dik bovenop maar is subtiel verstopt in de woorden en de zang. Tja, Barrie is nu eenmaal niet een schreeuwerig type die zegt waar het op staat. Je moet het willen ontdekken maar kan er ok mooi een eigen invulling aan geven. Dat maakt Barbara tot de mooie luisterplaat die het is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s