Intergalactic Lovers – Liquid Love 

Na vijf jaar radiostilte (als je het album Live at Ancienne Belgique uit 2018 niet meetelt) is er dan eindelijk een nieuw album van Intergalactic Lovers. Of we van een comeback kunnen spreken van de Belgische band die in 2011 werd opgericht, laat ik in het midden. De afgelopen twee jaar waren voor niemand en voor muzikanten in het bijzonder geen feestje. Laten we het er dus op houden dat de band rond Lara Chedraoui zijn tijd goed heeft besteed en in alle rust aan een waardige toevoeging van het bescheiden oeuvre heeft gewerkt. Singles Bobbi, Crushing en Lost tilden al een tipje van de sluier en stelden ons gerust.

Liquid Love is een toepasselijke titel van het album dat wederom verscheen bij Unday Records. Het elftal nummers dat de plaat bevolkt gaat over liefde in verschillende vormen en maten. Een goed voorbeeld is Two To One, dat als derde op het album staat, vlak na single Bobbi en dat samen met albumopener The Heart Beaten Beats een uiterst geslaagd trio vormt om de plaat te openen. De albumopener lijkt wel een prototype van de dromerige synthpop waar Intergalactic Lovers om bekend staat. Dat de liefde niet altijd over rozen gaat wordt duidelijk in het aanstekelijke Two To One als Chedraoui zingt: “I’m back at square one.”  

De sound van Liquid Love is zeer aangenaam. Niet alleen consistent, maar vooral redelijk uptempo en diverse nummers zijn uiterst dansbaar, zoals La Folie dat drijft op een vette beat en In Limbo, dat aan de ene kant zweverig is, maar aan de andere kant door het ritme de voetjes stevig aan de vloer houdt. Waves Of Desperation is een instant hit, vanwege het aanstekelijke begin en de naar een oorwurm neigende refrein. Datzelfde geldt voor Rise, dat zo een goed bruggetje vormt naar slotnummer My Low Low, dat op zijn beurt weer een fijne, enigszins zweverige afsluiter is.  

Als Liquid Love een voetbalelftal was, dan bestond de spits uit drie uitstekende openers, terwijl het middenveld voldoende potentieel heeft om voor het nodige vuurwerk te zorgen, met twee vurige backs in de rug en een degelijke keeper. Zo zit er voldoende variatie en kwaliteit in de nummers op Liquid Love om van een attractieve ploeg te spreken. Vond ik Exhale nog wat te lief, te weinig verrassend en zelfs te eenvormig, op Liquid Love is daarvan geen sprake. Intergalactic Lovers klinkt rijper en dus kunnen we concluderen dat de tijd goed is besteed, want daarmee is Liquid Love niet alleen toegankelijker dan zijn voorganger, maar vooral indrukwekkender en krachtiger.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s