FKA Twigs – Caprisongs

FKA Twigs maakt een totale ommekeer met haar mixtape Caprisongs. Een collectie aan speelse en extraverte nummers met een grote diversiteit aan invloeden. Zo spring je van Tears in the club, een melancholisch nummer met The Weeknd, naar Papi bones, een swingend dansnummer met afrobeat-invloeden. De mixtape bevat zelfs een UK drill-nummer. 

Haar engelenstem schiep op haar eerdere albums vaak donkere en atmosferische achtergronden waarbij zij wat stil en verlegen overkwam. Op deze mixtape maakt ze dit juist bespreekbaar en staat haar zelfvertrouwen centraal. Zo is een groot deel van Caprisongs meer uitgesproken dan haar eerdere materiaal en wordt er volop geëxperimenteerd met verschillende genres en gastartiesten. Dit zorgt tegelijk voor levendige knallers en melancholische zangstukken, maar ook voor een aantal onafgemaakte experimenten die wat minder indruk maken dan de hoogtepunten zoals het duistere Honda met rapper Pa Salieu of het prachtige Careless met zanger Daniel Caesar.

Caprisongs is misschien wat onsamenhangend maar laat zien waartoe FKA Twigs in staat is met meer extraverte instrumentale achtergronden. Dit zorgt voor een kort maar speels avontuur waarin haar groeiende zelfvertrouwen naar boven komt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s