Metronomy – Small World

Things Will Be Fine, zingt Joe Mount van Brits Metronomy optimistisch. In het ingehouden vrolijke liedje keert hij in gedachten terug naar zijn tienertijd. Toen alles nog simpeler was, en er een onvoorwaardelijk vertrouwen was dat alles wel in orde zou komen. En voorzichtige dromen over wat er in het leven nog komen gaat en het veroveren van de wereld.

Mount en zijn kornuiten schreef het liedje en de acht er om heen op het zevende album getiteld Small World in 2020. Dat kleurt de stemming en de onderwerpen. De band legt uit dat ze weer eens tijd hadden om oog te hebben voor de natuur en te heroverwegen wat echt waardevol is in het leven.

Dat mondt uit in een album waar de band vaker een akoestische gitaar hanteert en dus vaker zoetig klinkt, en ongemakkelijk de ruimte onderzoekt tussen snedige pop en easy listening. Allemaal mooi afgeronde liedjes die minutieus zijn gearrangeerd. Maar vooruit, als dat ook een electropopliedje als It’s Good To Be Back oplevert waar de levenslust zo’n beetje uitgutst, moeten wij dan chagrijnig gaan opmerken dat het wat aan de lichte kant is?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s