Ik mis je nog steeds

Ik was op bezoek bij een vriend met een gebroken hart. Dat was niet de aanleiding van het bezoek; het kwam ter sprake toen we het erover hadden dat het zo fijn is om urenlang over je lievelingsmuziek te kunnen praten. Hij was iemand tegengekomen waarmee dat perfect kon, maar op de een of andere manier was dat toch niet genoeg geweest. 

Op de terugweg naar het station dacht ik na over hoe bijzonder het is om mensen te ontmoeten die net zoveel van een bepaalde plaat houden als jij. Voor een lange en gelukkige relatie is dat vast niet het belangrijkste, maar voor een lang en gelukkig leven kan het enorm helpen als je vrienden hebt die nachtenlang over een of andere band willen praten. 

De trein van Hilversum naar Utrecht was zo goed als leeg. Vlak voor de deuren sloten, sprong er een jongen naar binnen die twee banken verderop ging zitten. Hij pakte zijn telefoon en na wat onhandig gefrunnik met een koptelefoon hoorde ik hem zeggen: ‘Ik zit in de trein hoor, ik ga meteen luisteren en ik mis je nu al.’ Hij tikte op zijn telefoon en er klonk het gedempte geluid van muziek uit zijn koptelefoon. Het was niet heel goed hoorbaar, ik meende er Teenage Fanclub in te herkennen, maar het had net zo goed iets heel anders kunnen zijn. Hij draaide het nummer vier keer achter elkaar terwijl hij met een gezicht vol ongeloof om zich heen keek. 

Toen we het eindstation binnenreden, pakte hij zijn telefoon weer: ‘Dat nummer is echt niet normaal. Dank je wel. Bijna in Utrecht en ik mis je nog steeds.’ 

Tijdens het overstappen op de laatste trein richting Rotterdam, scrolde ik door mijn telefoon om te kijken of er iemand wakker was om over Teenage Fanclub te praten. 

Minke Weeda

Een gedachte over “Ik mis je nog steeds

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s