Leisure – Sunsetter

Een betere omschrijving van wat het is in de vorm van een bandnaam en albumtitel kom je maar zelden tegen. Nieuw-Zeelands Leisure tekent voor loom groovende disco die zich uitstekend leent om eens lekker te relaxen met een drankje terwijl je de zon ziet wegzakken in de einder. Stress verdwijnt gegarandeerd als sneeuw voor de.. ehh, die zon dus.

De band uit Auckland is in 2015 ontstaan toen Jaden Parkes een paar verwante muzikanten uitnodigde om een weekje met elkaar muziek te maken. Dat beviel zo goed dat ze nu aan hun derde album toe zijn. In Nieuw-Zeeland geldt Leisure trouwens als een ‘super group’. Als je dan denkt, hee, dat heeft nogal wat kenmerken van Pale Impala, dan gaan we dat niet tegenspreken. De sound en de muziek van Leisure is alleen wat meer traditioneel zoals je dat verwacht bij lekkere gladde disco.

Sunsetter is een heerlijke plaat om een avond mee op te warmen. Maar verwacht geen opwinding anders dan dat je je sexy gaat bewegen in de slaapkamer: muzikaal kleurt het allemaal netjes tussen de lijnen, maar doen ze dat wel heel goed. Die gasten zingen zelfs met hun slaapkamerstem, snap je wat ik bedoel? Naar mate het album vordert komen de wat sterkere tracks langs, die ook net wat meer buiten de melodieuze disco met soulinvloeden treden. Mesmerised bijvoorbeeld, is sterk door de het herhalen van de titel, zoals Caribou dat ooit net wat gedurfder deed met Sun. Flipside staat ook een beetje verscholen achterin het album, maar is een van de sterkere nummers, evenals afsluitend Miles Away, een nummer dat ingehouden huppelt op basis van – op het gehoord beoordeeld – een sample van aan loopje op een akoestische gitaar. Gewoon lekker.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s